lørdag 30. april 2011

Hvordan ligger du ann med din CO2, H2, CH3 og H2S utslipp i dag????


= altså en helt vanlig PROMP!!!!Hvor kommer tarmgassen fra?

Tarmgass produseres delvis i tarmen selv, resten er luft du har svelget når du spiser og drikker. Det er stivelse/fiber i maten som forårsaker gassproduksjon: dette inneholder sukker som forer bakteriene, og prosessen danner gass. Stort sett blir denne gassen produsert i tykktarmen, og noe av gassen siver ut/rundt i kroppen, resten må ut gjennom endetarmen. Jo mer fiber du spiser, jo mer gass produseres. Fett og protein produserer lite gass. 

Gassutslipp - den daglige halvliter
Alle mennesker produserer tarmgass, og de aller fleste produserer minst en halv liter per dag. Dette tilsvarer omkring 10-15 utslipp om dagen.. Mengden kan enkelt flerdobles dersom man spiser mat som fremmer gassproduksjon; halvannen liter er ingen umulighet! 

Kan ekslodere!
Tarmgassen er en blanding av ulike typer gass: karbondioksid (CO2), hydrogen (H2), metan (CH3) og hydrogensulfid (H2S). I underkant av 40 % av befolkningen produserer metangass; en gass som ikke lukter så mye. Det gjør derimot hydrogensulfid. De som produserer metangass har som regel lite hydrogensulfid, fordi disse to gassene konkurrerer om å omdanne hydrogen. Det er med andre ord ikke alle som kan være ansvarlig for den dårlige lukten i heisen! 

I tillegg er nitrogengass en viktig bestanddel av tarmgassen - denne kommer fra luften man har fått i seg via spiserøret. Tarmgassene hydrogen og metan kan være brennbare - noe man må passe på når man opererer i tarmen. Antenning og eksplosjon kan faktisk skje!


for tenk!!!!!!!!!(DENNE NYTTIGE INFORMASJONEN ER HENTET FRA LOMMELEGEN.NO)

3 kommentarer:

  1. Ja detta har jeg gått og fundert masse på,så tusen takk for opplysningen!!! :-D

    SvarSlett
  2. JEg er så glad jeg kan bidra i øke kunnskapsnivået i Norge!!! Jeg tar meg av de viktige tingene

    SvarSlett
  3. Hehe... Veldig bra,fortsett med det!!! :-D

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...