torsdag 9. juni 2011

Hva man kan gjøre i Oslo??


Som tradisjonen tro, så skal vi til østfold i sommerferien i år. Vi pleier å ha base hos foreldrene mine, og så reiser vi i stjerneformasjon ut på turer derfra. I sommer skal samboer, meg og tenåringen en helg til Oslo inni denne turen. Hotell er booket sentralt og omvisning på slottet er bestilt. Jeg er greit kjent i sentrum, men har lissom ikke helt kommet på ting som er verdt å se/gjøre.
Noen som har noe tips?? Mye er nok væravhengig, men vi går nok ned til aker brygge og festningsområdet, tusler for å se på Operabygget, samt at vi prøver på få med oss en kino/forestilling på kvelden. Vi har planer om å være skikkelig turister, men med et meget bedagelig tempo hehe.

Men er det noe som vi egentlig BØR se/oppleve som man kansje ikke tenker på selv???

Er det spennende steder å spise, eller noe som vi bør få med oss?? 
Spør dere kjære bloggelesere jeg, for mange av dere både bor der, samt er mye mer kjent enn meg!!!


7 kommentarer:

 1. http://www.aktivioslo.no/index.php Kanskje dere finner noe her som baade tenaringen og dere voksne kan ha det moro med? Skal sies at jeg ikke kjenner siden selv, men har hört den skal väre bra :-)

  SvarSlett
 2. Hei!

  Vil absolutt anbefale dere å dra ut av sentrum og heller oppleve en av de sentrumsnære bydelene. Bor selv på Sagene og elsker å bo her! Grünerløkka er også en perle med alle sine kaféer og de to grønne lungene Olaf Ryes plass og Birkelunden. Lunsjtips: Ta trikken til Birkelunden, kjøp ta-med-lunsj ett eller annet sted og sett dere midt i det grønne og nyt folkelivet og det behagelige tempoet. Det er også mange hyggelige kaféer rundt parken dersom det skulle finne på å regne. På søndager er det bruktmarked på Birkelunden, vet ikke nøyaktig tidspunkt men rundt tidlig formiddag.

  Where to eat? Jeg elsker Trikkestallen. Det ligger på Torshov. Buss 20 og 30 stopper her, stoppet heter Torshovparken. Trikkestallen (nå har det muligens skiftet navn og heter Café Teater) har en stor uteservering og fantastisk god mat, veldig hyggelig betjening og snille priser. Jeg tør påstå at dette er det stedet hvor du får mest for pengene, for porsjonene er rause! De har også et godt utvalg av forskjellige ølsorter, for dem som liker det. Anbefales på det aller sterkeste!

  Ellers vet jeg at mange går på Yaya's for en matopplevelse utenom det vanlige. Dette er en thailandsk restaurant (yayas.no)som er innredet som en strandbar, maken til restaurant finner man ikke :) Det er 3 avdelinger i oslo, en i vika, en i sentrum og en på majorstua. Mitt mål for sommeren er å oppleve en av disse, jeg har utrolig nok ikke kommet meg dit enda ;)

  Angående forestilling så er Latter en personlig favoritt. Her kan man få med seg herlig stand-up.
  Oslokinoene har høy standard, den nyeste og beste kinoen er Ringen som ligger mellom Grünerløkka og Torshov (fint å kombinere med et besøk på Birkelunden eller Trikkestallen? ;)

  Det finnes veldig mye mer man kan finne på, men her har du iallefall et knippe av mine favoritter :)

  Ønsker dere en flott Osloferie! :)

  SvarSlett
 3. Om dere skal være i Oslo en søndag kan jeg VARMT anbefale Emanuel Vigelands mausoleum. Utrolig spesielt og det er ikke alle som vet om denne perlen. Link: http://www.emanuelvigeland.museum.no/museet.htm

  SvarSlett
 4. Og dere må komme på besøk! Hvis det passer da :-)

  SvarSlett
 5. Åhhh så bra at folk har kommet med tips. Da kan det drøftes med mr. tenåring. Vi kommer til å få en knall helg i oslo ja :))

  SvarSlett
 6. frognerparken og frognerbadet (da kan de få brukt opp litt energi i vannet :P ), bygdøy - kontikimuseum... reptilparken, teknisk museum!

  SvarSlett
 7. Siden jeg ikke så dette innlegget før nå så får jeg komme med min ekspertuttalelse litt forsinket;
  i Oslo skal man kjøre trikk, så skal man se på gardistene, så skal man spise middag på Burger-King og til slutt is på McDonalds nedenfor Rikshospitalet før man setter seg på trikkeholdeplassen utenfor Rikshospitalet og ser på trikkene.
  Vet du vel;)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...