tirsdag 21. juni 2011

Tårer triller....

Nå i juni fikk jeg lese om en institusjon i Bristol i Storbritania - hvor brukerne som var autister og psykisk utviklingshemmede - gjennom LENGRE tid var blitt utsatt for psykisk og fysisk misshandling.
Les HER på TV2 sine nettsider for å se film fra institusjonen!

Jeg sitter her og kjenner på så utrolig mange følelser. Jeg er uten tvil sint og forbanna. Jeg er frustrert og ganske maktesløs. Hvordan kan dette skje? Hvem er det som kan hjelpe disse brukerne, når de som skal hjelpe dem SVIKTER totalt og utøver vold og misshandling?? Hvem er det som skal beskytte, veilede og støtte dem når de som de trodde de kunne stole på, viser seg å være de farligste av de alle??

At jeg er vernepleier har faktisk INGEN betydning for min reaksjon på dette!!
Dette her viser hvor slemme, egoisitiske og maktsyke vi mennesker kan være - når vi viser våre onde sider, mot uskyldige og svake mennesker!! Jeg har lyst til å vise disse stakkars brukerne at det finnes gode mennesker - det finnes folk som vil dem vel!! Det er mange som ønsker å se hvem de egentlig er, og se hvert enkelt individ sine sterke og svake sider!! Vi er der ute, selv om de kansje har mistet trua på det akkrat nå!!!

Jeg er forbanna.....og jeg gråter - men det hjelper disse folka så utrolig lite!!!

2 kommentarer:

  1. Takk Eva Renate for innleggene dine!!! Helt enig i det du skriver. Kjenner jeg får helt fysisk vondt i kroppen, så sint og fortvilet blir man faktisk.... Lever virkelig mennesker under slike uverdige forhold i 2011? Ja, det gjør de, faktisk!
    De siste årene har jeg dessverre hørt om flere enkeltmennesker som lever under helt umennesklige forhold. Det er nesten så jeg ikke blir sjokkert lenger. Hvem skal hjelpe, når de offentlige instanser svikter? Vi må ikke glemme alle de fantastiske ressurspersonene som går på jobb hver dag, gjør en fantastisk jobb - og ser enkeltmenneske, men der det svikter - sviktes det så totalt!!! Konsekvensene er tragiske...
    Sånn, det var dagens lille sukk fra Hamar. Jammen bra du skriver om syltetøy innimellom også, så får jeg ikke så høyt blodtrykk:):)

    Linda

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...