fredag 17. juni 2011

Klippe plen er ikke for pyser!!!

Samboer og jeg har en uskrevet arbeidsfordelingsliste her hjemme. Det innebærer ofte at jeg tar ting inne, mens han gjør ting ute. Dette er av den enkle grunn at han trives myyyye bedre på en gressklipper og med en høyttrykkspyler enn det jeg gjør. Samt at jeg er FLINKERE til å tørke støv og vaske enn han (asså jeg fornærmer ikke samboer her - han er da fullstendig klar over dette selv)

Men siden samboer har en 14 dager på / 4 uker av -turnus, så innebærer det innimellom at jeg også må bevege meg utendørs (i tillegg til det inne - her tenker jeg at litt ekstra sympati er på sin plass)
I går strålte sola på Frøya og etter et par uker med regn og dårlig vær, så vil det si en ting : GRESSET GROR MENS DU SER PÅ DET!!!
Og siden jeg skal bort neste uke, ville det si at jeg måtte til med denne hersens plenklippingen!!

Og så var showet i Oppheim igang!!!

Først var det å finne traktorgressklipperen (for i følge samboer er den så utroooolig enkel å bruke). Jeg fant den inne i garasjen, og prøvde da å dytte den ut - noe som var helt umulig. Så da var det å sette seg oppå dette beistet av en maskin, for å starte. HVORDAN STARTE MASKINEN???? Etter x antall forsøk ringte jeg samboer for 1.gang.
Han tålmodig som alltid (himmel han burde fått premie innimellom....) forklarte så godt han kunne, og jeg hørte etter. Til slutt fikk jeg endelig startet dette beistet og rygget ut av garasjen og opp på plenen. OG SÅ STOPPET DRITTEN!!!

Igjen ringer jeg samboer (2.gang) for å høre hvorfor motoren kvaltes. Han forklarte ett eller annet om en shock (aner ikke om det skrives sånn, men om dere legger godviljen til så gjør det det). Jeg hørte på tipsene hans men neeeeida ikke noe start på maskina.
Og jeg sier tydelig "Den er full av drivstoff, for du skulle fylle den før du dro som avtalt??" Jeg hørte vel kansje en liiiten nøling i stemmen, men joda - den skulle være full ja, han hadde fylt den sist gang han brukte den.
Etter litt intens banning og slikt, så innser jeg nok at bensintanken er TOM. Så da må jeg fylle bensin.

I garasjen finner jeg en svart kanne, en liten grønn kanne og en stor grønn kanne. Sender da sms til samboer om hvilken jeg skal bruke og får svar. Fyller bensin og er happy!! Setter meg på beistet og prøver å starte. IKKE AKTUELT OM DEN VIL STARTE.

Ringer samboer (3.gang + en sms) og prøver å forstå. Han tar IGJEN en rolig forklaring på shock og hvordan denne brukes, og jeg ser kansje at jeg har gjort en liiiiiten feil her. Men da har jeg tydeligvis dratt så mye bensin rundt i møkka, så da ville den absolutt ikke starte. Og mens jeg får forklaring på dette, SÅ GÅR JEG TOM FOR STRØM PÅ MOBILEN.

På dette tidspunktet er jeg illrød, forbanna og har absolutt ingen planer om å gjennomføre noen plenklipping. Jeg får satt telefonen til lading og sender en ny sms (3 telefoner, 2 sms) hvor det står "Tom for strøm, klipper plenen til neste år"

Nå går jeg elegant i fra klipperen som står MIDT på plenen vår. JEg får ikke dyttet den fremover eller bakover, så jeg har store planer om å la den stå til neste år. Setter meg i sola og får senket blodtrykket noe, samtidig som ansiktsfargen min begynner å vise min naturlige fiskepuddingfarge igjen.
Jeg bestemmer meg for å gjøre et siste tappert forsøk på å starte beistet - og ENDELIG KLARER JEG DET UTEN AT DEN STOPPER IGJEN!!!!

Lykkelig setter jeg igang med å klippe plenen og nynner fornøyd for meg selv, inntil jeg kommer til første sving (som er langs ett gjerde) hvor jeg klarer å SETTE FAST hele gressklipperen.. Jeg tok en litt for rask u-sving og satte meg bom fast. Jeg fikk meg ikke fremover eller bakover. Igjen blir jeg forbanna som en furie, blandet med litt hysterisk latter....

Det er da jeg oppdager en utrolig blid svigerfar (som da har blitt oppringt av en frustrert samboer) som drar frem gressklipperen for meg igjen.
Resten av plenen ble klippet HELT UTMERKET, man kan nesten ikke se alle rare svinger eller noe som helst.

Håper det blir leeeeeeeenge til neste gang jeg må klippe plenen!! Takke meg til å vaske dass!!!

5 kommentarer:

 1. hahahahaha jeg tror jeg ler meg ihjel...... Synes egentlig mest synd på Vebjørn:-)) Den som gir seg er en dritt Eva Renate. Ha en riktig god helg <3 <3 <3 Det er e her som gleder seg veldig til Frøya tur...... Stoooor klem fra Mona

  SvarSlett
 2. Du er fantastisk!!! Skulle SÅÅÅÅÅ ønske at eg satt i ein stol med iskald cola i hånda og såg på detta. Då hadde eg kosa meg max da ;o) (Får du tak i sambo når han er påjobb du...? Det gjer nemlig ikkje eg...og kan du tenke deg noko meir irriterans enn det når du virkelig treng hjelp...argh!!)

  SvarSlett
 3. Mona og Unni - jeg føler jeg får særdeles lite sympati fra dere her asså!!! En synes synd på samboer og en vil sitte og se på i en stol!!! :))) MAKAN hahaha

  SvarSlett
 4. Hei igjen :-)
  Bare ett lite tips :

  Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
  Ny sjangse - Hver måned
  ALLE som har link til www.barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
  Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
  eller på Facebook

  Vil du være med ?
  de har litt klær til dame også :-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...