mandag 20. juni 2011

Rabarbrasyltetøy


Det er fortsatt litt tid igjen til å plukke rabarbra (etter st.hans blir den ofte svært bitter, og ikke så god på smak lenger)
Vi har ganske mye rabarbra bak garasjen vår, og jeg prøver innimellom å finne på noe kreativt med denne. I fjor rensket jeg ganske mye, og kuttet de opp i passende biter - og frøs de ned, slik at jeg kunne lage pai og sånn seinere.
Tipp hva som fortsatt ligger i fryseren?????

Så i år fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på noe nytt, nemlig syltetøy. Siden det er så fantastisk med internet, så bare søkte jeg på rabarbrasyltetøy (lenge leve google) og fant en oppskrift jeg brukte.

1kg renset rabarbra
750 gr sukker
1 vaniljestang
2 ts sitronsaft
Dette stod ikke i oppskriften, men jeg klæsjet oppi ca 1.ts med kanel også. Rabarbra og kanel hører lissom sammen det for meg.

Dette skulle blandes godt og kokes opp under stadig omrøring til ønsket tykkelse, og at syltetøyet ble jenvt og fint. Jeg syntes det var uendlig mye skukker, så jeg valgte å bruke kun 500gram. Dette ble fortsatt aaaaaltfor mye, så jeg hadde mest lyst til å kaste hele kjelen i søpla.

Japp, jeg blir litt irritert når jeg prøver å være ekte husmor, og det ikke blir som ønsket hehe.

Samboer falt imidlertid helt for syltetøyet, når han hadde blåmuggost på brødskiva og syltetøyet oppå - det ble en fin balanse av det salte og det søte.
Jeg har også funnet ut MIN favoritt av dette, nemlig oppå VANILJEIS. Dette var utrolig godt, søtt og litt syrlig. Absolutt å anbefale.

Neste år skal jeg lage syltetøy igjen men da skal jeg prøve 
å redusere ned til 350-400 gram med sukker. 

1 kommentar:

  1. Tror ikke jeg har spist rabarbra siden jeg var liten! Da fikk vi en kopp med sukker som vi dyppet den i:p
    Var jo veldig lurt å lage syltetøy:) Var grådig mye sukker i ja! Men det er det jo som regel i syltetøy.vist det smaker bra med mindre sukker i så er det jo bare til å redusere:)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...