onsdag 8. juni 2011

En spesiell nattevakt


Jeg har 3-delt turnus, og det vil si at jeg jobber både dag, kveld og natt. Søndag troppet jeg opp på jobb og var forberedt på nattevakt. Jeg har ofte nattevakt og dette er helt ok - det er passive nattevakter!
Vi har to nattevakter fordelt på 2 hus. Ca kl 22.30 ringer min kollega på jobbtelefonen. Dette er forsåvidt ikke så uvanlig - det skjer innimellom at man må konferere litt i forhold til noen medisiner, jobbrutiner eller slike ting.

Så jeg svarte telefonen mens jeg vasket kjøleskapet - ante fred og ingen fare - da min kollega i andre enden sier: "Det sitter fast en måke i benken ute!!"

Jeg fortsatt like rolig : "Sitter det fast en mus i benken???" (her trodde jeg automatisk at det var en litt pinglete kollega, og at jeg måtte gå opp for å få fjernet en søt liten mus.

"Nei, det sitter fast en MÅKE i benken ute på verandaen"

På dette tidspunktet skjønner jeg faktisk hva hun sier, men er fortsatt ganske rolig. Dette er sikkert et hysterisk morsomt forsøk på å stresse meg. Men jeg gikk nå opp til neste hus da.....og joda.....der sitter det fast en stakkars jævli stor måke, i en vanlig utebenk. Asså, jeg er vernepleier jeg!! Jeg aner da virkelig ikke hvordan jeg skal håndtere en kjemperedd stor måke, med en delvis avrevet fot!!!

(det sier seg selv, at man ikke kødder med denne her)

Enden på visa er at jeg tok på min sjarmerende stemme - samboer måtte komme på arbeid og så ta livet av den stakkars måka. Den hadde dessverre for store skader til at den ville klare seg.

Men ja - en noe uvanlig nattevakt!!!

3 kommentarer:

 1. uff, stakkars måke. Må innrømme at jeg hater måker. skrikende fugler som driter på folk med vilje!! Men unner ingen dyr å ha det vondt. Bra samboer kom og reddet den fra smertene.

  SvarSlett
 2. Nei jeg er heller ikke så glad i store flaksende og dritende fugler, men jeg hadde vondt når jeg så den vettskremte fuglen.
  Glad jeg har en samboer som tok min fortvilte telefonsamtale seriøst, og var på plass etter 7 minutter

  SvarSlett
 3. Sånn er det å være vernepleier, vi må gjøre mye rart vi aldri lærte under forelesningene ��

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...