torsdag 2. juni 2011

Oreo kake

(bilde lånt fra google, fordi jeg glemte å ta bilde av min kake)

Jeg var faktisk så heldig at jeg ble spurt om å bake til en konfirmasjon 
(faktisk synes jeg det er å være heldig - må jo være et tegn på at folk har trua på bakekunnskapene mine)

Jeg fant tidlig ut at OREO-KAKE var det jeg skulle lage!! Grunnen er enkel - Oreokake er NAM NAM!! Siden jeg er Rosablogger (hilsen Ronny) så skjønner jeg at der er det pliktig å informere om kakeoppskrifter og fremgangsmåte. Så jeg vil da absolutt ikke være noe dårligere enn alle de andre. Litt respekt skal man da ha for bloggerne!!

Her er oppskrift og fremgangsmåte på MIN Oreokake:
  • Ca 450g Oreo kjeks (kan sikkert bruke Dots også, men det har jeg ikke smakt og vil IKKE garantere noe på smaken der nei)
  • 110g smeltet smør
  • 2 pk Tine kremost naturelle (noen bruker philadelpia, men jeg synes at tine sin er best - smaksak)
  • 3dl melis
  • 4dl kremfløte
  • 3ss sukker
  • 1 pose sjokolademousse (har kun brukt Toro sin, men kan sikkert bruke den man liker best ja)
  • 3dl melk til moussen (jeg har brukt lettmelk)
(det finnes sikkert bedre måter å få opp pakken på, men å RØSKE den fra hverandre funker det også)


Ca 1/4 av Oreokjeksen brekkes opp i passende biter og legges til siden (skal brukes senere)
Resten av kjeksen smuldres fint opp (jeg legger de i en pose og dæljer løs med kjevla - her kan også fint et stk 5 åring delta) Bland oreosmulene med smeltet smør og smør dette ut som bunn i en springform 24 cm.


Miks kremost og melis med en mikser for å få en fluffy konsistens. Pisk krem av kremfløte og sukker, og bland halvparten av dette inn i ostemiksen. Bruk en slikkepott og vær lett på hånden slik at kremen blir så luftig som mulig.
(Eva som baker, betyr som regel fult klesskift etterpå)

Smør denne miksen over kakebunnen og fordel 1/2 parten av kakesmulene du satte til side, over kaken.
Sett så kaken kjølig mens du lager sjokolademousse.

Sjokolademousse lages etter anvisning på pakke (3 dl kald melk, pakken med mousse og mikser i 5 minutter)
Bland også inn resten av kakebitene du satte til side. Sett så moussen kaldt i ca 15 minutter.
(sjokolademousse på huden gjør den ikke myk og fin - men møkkete og stiv)

Smør moussen over kaken og det samme gjøres med resten av den piskede kremen. 
Kaken er god med en gang, men blir nesten enda bedre om den kan stå til dagen etter.
Som pynt kan du bruke mini oreos, knust oreokjeks - jeg bruker stort sett kokesjokolade som jeg rasper over kaken med en potetskreller.
(haha lurte dere, jeg liker ikke pisket krem så godt - så slapp helt av, det ble ikkeno prøvesmaking på krem nei)

Jeg fikk dessverre ikke smakt på den, men kakefatet var i alle fall tom da jeg gikk for å prøvesmake.
Så det må man vel si er et godt tegn!!!




1 kommentar:

  1. Hmmm, denne såg da virkelig god ut. Å etter bildene å tyde, smakte den nok fortreffelig! Jeg sender deg en oppskrift på en ny en du kan prøve.,tro meg- du er hekta!! Klem

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...