søndag 15. mai 2011

Mobbing!!


Jeg vet faktisk ikke helt hvordan jeg skal skrive dette innlegget, men jeg har gått og tenkt på dette så lenge - at på en eller måte skal jeg prøve å få frem det jeg mener.

Det er fokus på barn og mobbing nå. I eksplosjonen av omfanget av sosiale medier, er det etter hvert viktig at man tenker nytt slik at man både kan forebygge og ta tak i barn som i ulike sammenhenger blir utsatt for grov hets og mobbing av andre barn. Mobbing foregår ikke lenger bare på skolen eller til/fra skolen. Dette skjer nå både via mobil, facebook, myspace, youtube etc. De er vanskelig å stoppe, men det er ikke umulig.
Man skal ALLTID holde fokus på dette, og jobbe forebyggende for DET ER INGEN BARN SOM SKAL TRENGE Å GRUE SEG TIL EN NY DAG!!!!!

Men det er nå jeg kommer til poenget mitt, og jeg må si at jeg kjenner jeg allerede blir irritert bare jeg skal prøve å formidle meg. Vi snakker da om skolen og hva de gjør/ikke gjør for å forebygge mobbing, og hva foreldrene gjør i hjemmet for å hjelpe barnet.
HVA MED VOKSNE SOM ROLLEMODELLER???? Vi er jo akkurat like forbanna slemme og egoistiske vi! Jeg følger med i nyhetene og er glad i nettaviser - følger både vg, dagbladet, aftenbladet og diverse annet smått og stort. Og etter reportasjene er det ofte plass for å skrive kommentarer. 
Vettu - jeg blir flau på våre egne vegne!! 
Med en gang vi har mulighet til å skrive noe bak et pseudonym (tror det staves sånn) eller være anonym, så tror vi jammen at vi kan skrive hva som helst. Vi tøffer oss, og skriver så hånlige og stygge ting til hverandre - at mobbing og sjikane er et UTMERKET ord i denne sammenheng. Tror vi at mottakeren ikke bryr seg?

Hvordan skal barna forstå at de ikke skal være ufine med hverandre, når de UTMERKET ser at vi voksne gjør akkurat det mot hverandre? 

Dere som kjenner til Frøya, vet at det har vært mye snakk vedr. ordføreren i kommunen. Jeg vil ikke ta stilling til hva som er rett og galt i forhold til den konkrete saken, men jeg ville ALDRI gå ut med så grov personhets som tydeligvis visse andre føler seg fritt til å gjøre. Uten å vite ALT i en sak, går man ut med spydigheter, sjikane, mobbing rett og slett. Det er ikke et annet ord enn STYGG mobbing!!!!

Jens Stoltenberg og saken rundt overrekkelsen av krigskorset. Jeg mener så absolutt ikke at han hånderte denne saken rett, men mange av de kommentarene visse voksne norske folk tar seg den frihet i å skrive om hva slags person han nå da er - vettu jeg kjenner jeg blir kvalm og uvel. Dømmer dere meg på det samme grunnlaget??? Dømmer dere familien min?? Vil dere gjøre det samme mot dem?? Eller barna til familien min??

Det finnes så mange saker - og det er ikke de konkrete sakene som er problemet heller. Det er mer vår reaksjon når vi opplever noe som ikke er rett. Vi har gått vekk fra å gi saklig tilbakemelding - vi kan tydeligvis si akkurat hva vi mener, med lite eller ingen respekt for hverandre.

Vi er forbilder for barn og hverandre. Det er VI som viser hva som er rett og galt. Skolen har et stort ansvar, og det MÅ og SKAL de ta. Men for å stoppe med mobbing, MÅ VI STARTE MED OSS SELV!!!!


Med vennlig hilsen 
Eva Renate Bøe 
-litt småforbanna og fortvila akkurat nå
Takk til Renate for gjennomlesing og tilbakemelding!!


6 kommentarer:

 1. Veldig bra skrevet Eva. Du trekker fram et stort problem med mange gode poeng.
  Også bloggere opplever mye mobbing og drittslenging. Helt unødvendig.
  Blir forbanna bare jeg tenker på temaet mobbing.

  SvarSlett
 2. *Tommel opp*
  Veldig bra innlegg om et kjempe viktig tema! Både barn, unge og voksne sliter med følgene av mobbing hver eneste dag. Vi må skjerpe oss alle sammen.
  Framsnakk, ikke baksnakk!

  SvarSlett
 3. Et viktig og flott innlegg! :) :)

  SvarSlett
 4. Meget bra innlegg. Like de humoristiske innleggene dine veldig godt, men vil gjerne ha mere av slike innlegg også. Gode refleksjoner! Du er en veldig god skribent Eva;-)

  SvarSlett
 5. Detta er ett av de beste innlegga eg noengang har lest !! Fantastisk bra skreve.. Modding er tragisk, og så unødvendig..

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...