mandag 14. mars 2011

Middagens utfordringer!!

Hverdagen byr på utfordringer og gleder, men noe av det som jeg og mange andre snakker om - er det evinnelige spørsmålet HVA SKAL VI HA TIL MIDDAG???? Noen som kjenner seg igjen??

Her i huset, har vi ofte planer om å legge middagsplaner for ca en uke, handle inn dette og så sette seg tilbake i sofaen med goood samvittighet. Planene har vi - gjennomføringen derimot, har lett for å svikte. Ofte klarer vi å kjøpe inn til 2 eller 3 middager - men etter det sporer det lissom av. Og når de middagene er spist opp, så er vi tilbake igjen på morgenen eller ettermiddagen - HVA SKAL VI HA TIL MIDDAG???

Huset vårt består av voksne og barn i alderen fra 5 til 30+ og ønskene er derfor ganske ulike.... helst skulle det ha gått i pizza, pølser, hamburger, saltfiskball (for dere som er fra Frøya og omegn vet sikkert hva dette er) moussaka eller lasagne. Vi voksne ønsker wok, pastasalat grønnsakssuppe og kokt torsk.
Men vi kommer stort sett til en viss enighet - dog ikke alle måltider som blir møtt med stormende jubel, men det nikkes til et "greit nok" på spørsmål om maten smakte godt.



Men VARIASJON er noe spesielt jeg skulle ønske var bedre. Det har så lett for å bli det samme, om ikke to dager etter hverandre, så er det mye som dukker opp igjen med noen dager/ukers mellomrom.
Men siden blogglandia består av en suveren gjeng med husmødre/og fedre, som har erfaringer på kresne barn, kravstore voksne, oppskrifter som ble til ved en tilfeldighet, hemmelige oppskrifter, tradisjonsretter fra det landstrakte land...så spør jeg dere alle.....

HVA ER DERES BESTE MIDDAGSTIPS????????

På forhånd takk :) lover å gi tilbakemelding på hvordan dette går

6 kommentarer:

  1. Kyllingnugets og taco står øverst på lista til ungene her for tiden, - og grilling på bål i hagen blir aldri feil. Pølser, kyllingvinger, fiskekaker, karbonader eller noe annet...

    SvarSlett
  2. Hei Eva-Renate. Så koselig at du har egen blogg. Håper du trives på Frøya. Nå er det veldig lenge siden jeg har vært der, men det er jo så fantastisk fint der oppe. Håpe alt står bra til med deg? Anne-Britt

    SvarSlett
  3. Hahaha gosh, vi har vel det samme problemet! Føles som om ukesmenyen bare går rundt! *S*

    Ha en flott dag...
    klem

    SvarSlett
  4. Taco er nok en favoritt hos barna her også - men vi voksne er litt mer tvilsomme hehe.
    Nugetts er lenge siden sist, så det bør prøves igjen snart! Fiskekaker er det O store i matpakken i barnehagen faktisk (med pepperkakeformer, er det gøy med stjerne og hjerte-fiskekake)

    Anne britt- jahh har forstått at dere har kjentfolk der. Bare si ifra om dere skal oppover igjen, så MÅ dere komme innom. Vi har overnattingsplass og husrom vi (og vin i kjøleskpet hihi)

    SvarSlett
  5. Så fin blogg du har Eva, og som alltid er du søt og morsom :)

    Vi har også vært strukturerte en gang og satte opp meny for 5 og 5 uker om gangen (nå har det sklidd ut litt igjen) så kan jo bare gi deg et lite uttdrag da for kalenderen har jeg jo fremdeles:

    pasta bolognese, pølsegrateng,laks med ris, lapsskaus, kylling tandoori, bakt potet, kjøttkaker, pannekaker,wok, fiskepinner, biff stroganoff, kyllingfilet med tilbehør, jalsbertorsk, snitsel med potet, røkte kalkunpølser med mos,fiskegrateng,biff,lasagne,risengrynsgrøt,karbonader med brokkoli, hjemmelaget pizza,laks i ovn, fylt rødspette med potet og salat, koteletter, spaghetti med kjøttdeig, spekemat med potetstuing, grandiosa,suppe med brød,pølse i lompe,gratinert kylling,nachos,makaroni og skinkegrateng,taco,joikakaker,pita med div fyll,røkt svinekam, svinebiff med sopp...

    sånn, et lite utdrag fra menyen vår, hehe, noe går opp igjen her da for som du veit med barn i huset er det noen favoritter :) og som du sikkert la merke til at det er noe litt mere krevende og kos og det er lagt på helga som regel.. Håper du fikk noen tips som du kan lage meny av :) Vi bruker forøvrig 1000-1500 mindre i mnd på mat når vi har planlagt.... men som sagt nå har det sklidd helt ut igjen ;)

    Gleder meg til å lese bloggen din, god helg, stor klem fra Toten

    SvarSlett
  6. Enkelt og nyydelig:
    Del gulrøtter i små biter og legg nederst i ildfast form. Deretter et lag med løk i biter. Krydre torskeblokk/filet med salt og pepper, og legg på toppen... Ha på fløte... Svosj inn i ovnen... Husk å snu fisken i løpet av steiketida... Serveres med poteter, ris eller anna ønskelig tilbehør...

    Ellers lager vi gjerne hjemmelaga blomkålsuppe, nakkekoteletter som først brunes og deretter kokes møre i brun saus (mmmm), kjøttkaker, viltgryte, kyllingboller og pasta med kyllingsaus og salat, pitabrød med diverse fyll, indisk tikka masala, røyketorsk med kvit saus, semulegrynsgraut, cæsarsalat med foccacciabrød, omelett med salat, steikt ris med kylling, wok, pølsegryte, pølse-og bacon grateng, Shepherd's pai, svinesteik (eller andre steiker) er veldig greit å lage når vi har besøk... Heheh...får vel stoppe nå... Tror jeg kunne ha lagd en hel blogg om bare mat, hihi...

    Super blogg du har forresten, Eva!!!

    Klem fra Merethe

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...