søndag 4. mars 2012

Hva folk henger seg opp i.....


VG og Dagbladet er nettaviser jeg daglig er innom. Mye er sladder og mye er nyhetsinfo. Jeg er nå i alle fall innom. Noen ganger er det åpnet for at folk kan komme med kommentarer, og her finner jeg virkelig mye rart til tider. Pleier dere å lese i kommentarfeltene??

Ofte er det en bra saklig diskusjon, tilbakemelding eller spørsmål som dukker opp - og det er jo fint.
Jeg bryr meg ikke om de som kommenterer artikkelen, dette kan jo gi et mer nyansert bilde av temaet f.eks - men innimellom reagerer jeg veldig på de som kommenterer de andre kommentarene om skrivefeil eller orddelingsfeil.
Japp, jeg er fullstendig klar over at jeg i perioder skriver fryktelig dårlig norsk. Men jeg er heller ingen journalist (jeg krever nemlig MYE mer av en journalist, enn mannen i gata som skal kommentere på privaten) Ja, jeg skriver rart i perioder, og det beklager jeg så mye. Noen ganger kan jeg bare ikke bedre, mens andre ganger handler det rett og slett om at jeg skriver for fort, og at jeg ikke tenker. Men dere skjønner jo stort sett hva jeg mener?????

Jeg har ikke lyst til å vise dere noen konkrete artikler, for folk må jo bruke facebook for å skrive. Det er ikke min jobb å henge ut noen med navn, men dere kan selv ta en tur innom sidene, så ser dere ganske så snart hva jeg tenker på.

Men folk leser og folk velger å kommentere. Og så blir de bombadert med meldinger om at de ikke skriver bra nok, folk later som om de ikke skjønner hva som står etc.
Hvorfor får vi oss til å gjøre sånn??? Føler vi oss så mye bedre dersom vi kan kritisere andre??? 
Jeg har mange ganger sett at en kjempebra kommentar (innholdsmessig) blir borte i svada av tilbakemeldinger som "lær deg norsk"eller " du som ikke kan skrive, burde ikke ha pc" etc Er det jeg som tar for lett på slike ting, og kansje jeg heller burde sett mitt ansvar i å lære både nabo og familie hvordan man skriver grammatisk rett norsk??!!!
Dersom jeg leser noe jeg ser er feil, tenker jeg ofte lite over det - jeg forstår jo absolutt hva avsenderen mener!

Åhhh det er så mye her i verden jeg ikke forståååååååår!!!!

3 kommentarer:

 1. Jeg syns det er uanminneig stygt, frekt og direkte ondskapsfullt med slike kommentarer som går på hvordan folk skriver. Tenk om de faktisk er f.eks dyslektikere, og har strevd lenge med en saklig kommentar pga problemet. Så fokuserer en eller annen tosk på feilene de har skrevet, framfor å ta tak i og kommentere det de faktisk skriver. Jeg blir både lei meg og sint når jeg ser slikt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og der skrev jeg feil i iveren også uanminnelig, heter det vel. :-D

   Slett
 2. Det handler nok ofte om å skjule sine egne svakheter ved å påpeke andre sine.
  At enkelte er usaklige og kritiserer alt annet enn det artikkelen handler om er en langt større "skrivefeil" enn feil orddelig og gramatikk. For de har jo til og med bomma på saken...
  Tror mange vegrer seg for å si sin mening i en debatt, akkurat på grunn av slike stygge kommentarer, og det synes jeg er utrolig leit. Alle har rett til en mening, men man kan holde seg god nok til å fokusere på tema!

  Synes i alle fall jeg!

  Varm vårklem til deg,
  Hanne:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...