onsdag 16. mai 2012

Ferie- glede eller sorg??

Jeg har fortsatt avslutningen igjen fra vår Kypros-ferie, og nå lover jeg - jeg er ferdig!

På vei hjem ble samboer og jeg vitne til en seanse som vi begge har snakket mye om etterpå. Vi har drøftet, tenkt, reflektert og fundert!
Vi kom på flyet og fikk våre plasser. Flyet hadde tre seter på hver side av midtgangen, og vi fikk plass ved vinduet og midten. Ved siden av oss satt ei nydelig jente på 17-20 år, mens hennes venninne satt på setet på andre siden av midtgangen (altså de satt på hver sin side av midgangen)

Idet jeg setter meg ned, ser jeg på denne nydelige jenta som satt ved siden av meg, og oppdager at hun må være syk. Hun var blek, hadde ringer under øynene og så sliten og utrolig trist ut. Lenge før flyet letter gikk hun på do. Jeg snur meg mot samboer og forteller at jeg tror hun er syk - og vi nikker begge (det var nemlig vi også, og vi kunne fint dele både paracet, snytepapir og halspastiller)

Flyet letter, og vi setter kursen hjem - med en 4.5 timers flytur foran oss!! 

Gjennom de 4.5 timene, veksler ikke disse venninnene ett eneste ord. De smiler ikke til hverandre, de ser ikke direkte på hverandre eller gjør noe som helst. De bare sitter der.....triste.......slitne........stille
Det var en underlig seanse, hvor hun ene jenta prøver trist å vise at hun er der, men blir avvist ved å ikke få respons av den andre.

Både samboer og jeg klarte ikke å unngå å  legge merke til hva som skjedde, og vi har pratet en del om det når vi kom frem til bilen vår.

Vi har vært en uke på Agia Napa - hvor VÅRT fokus har vært kos og avslapping. For ungdom flest er Agia Napa ikke forbundet med dette. Det er forbundet med fyll, festing, flørting, sex, opplevelser og venner.
Jeg aner ikke hva som har skjedd mellom de to jentene, men at de har opplevd noe som gjorde at de ikke klarte å snakke sammen lenger -DET var tydelig. Det var ikke sinne mellom dem....det var bare....TAUSHET!

Jeg lurer på hvor mange som opplever voldtekter og nestenvoldtekter på slike turer. Hvor mange prøver rusmidler fordi de blir revet med? Hvor mange eksprimenterer med sex og blir med på ulike ting? 
- jeg bare lurer!!!!

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...