Finnes sikkert en drøss med oppskrifter der ute, men dette er min favoritt:
Oppskriften er funnet hos trinesmatblogg, men det er gjort noen forandringer, som passer litt bedre etter min smak.
50 gram fersk gjær
1 liter vann
7 ss olivenolje
2 liter hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker
2 ts rosmarin
en dæsj olivenolje
1.5 ss havsalt
8-10 svarte oliven i ringer
1 ss rosmarin
Gjær røres ut i lunket vann. Bland så i sukker og salt. Tilsett mel og rør til alt er blandet til en seig deig. Ta på olivenolje til slutt (vil at det skal legge seg litt uttapå deigen)
La det heve under plast i ca 45 minutter
Ta deigen over i smurt langpanne. Ta olivenolje på hendene og klapp deigen jevnt utover (det blir kliss dersom du ikke tar olje på hendene)
Etterhev i langpanna i ca 30 minutter - gjerne under plast, men det er ikke nødvendig
Ringle over godt med olivenolje. Spre så oliven over brødet. Bland salt og rosmarin i en skål, og fordel dette jevnt over.
Stekes i ca 40 minutter på 220 grader
NAAAM NAM!!
Det var lurt med rosmarin! Det har jeg ikke prøvd. Jeg har fått den samme oppskriften av mamma (minus rosmarin), halvparten så stor, og med kommentarene "klask sammen alle ingrediensene". Jeg har ofte løkringer på toppen - kjempegodt! Eller med fetaost og soltørket tomat. Enkelt og digg :)
SvarSlettNammenam! Det skal jeg lage til helgen :)
SvarSlett