mandag 9. juli 2012

Syltetøyhelvete!!

Jeg skal ikke klage, jeg bør absolutt ikke sutre.....men jeg må bare...INFORMERE litt.

På torsdag kunne jeg lese på Rema 1000 at fredag og lørdag skulle de selge jordbær til 14 kr kurven. Og jeg kjente kriblinger i kroppen. Jeg ELSKER jordbær, og kan få lykkerus av en kurv jordbær. Jeg spiser de naturell, med vaniljesaus eller fløte, på is....you name it, I eat it!!!

Så hele torsdagen var jeg storfornøyd med at jeg skulle få kjøpe jordbær, og jeg planla å røre litt syltetøy også. Ikke fordi vi spiser så ekstremt mye syltetøy her i huset, men jeg synes rørt syltetøy smaker himmelsk. Og da føler jeg meg litt ekstra som en husmor (dog noe defekt). Så jeg hentet fram gamle syltetøyglass og vasket de, og virkelig gjorde meg i stand.

Fredagen kom, og i min jordbæriver røsket jeg med meg nok jordbær ja. Fredag ETTERMIDDAG kl 16.00 forstår jeg hva jeg har gjort. 24 kurver skal herved vaskes, renses, spises og røres.
OG HEITE HULESTE!!!!!! Hvor mye energi har du fredag ettermiddag etter en full dag på jobb lissom??

Jeg satte igang med stor iver, og rensingen gikk faktisk ganske så greit. Jeg fikk rørt og blandet med sukker og slikt pulver man skal ha oppi. Tok mindre sukker enn anbefalt, for jeg syntes det hørtes mye ut.
 Så kommer prøvesmakingen........AAAALTFOR SØTT!!! :( (en slik fadese har jeg gjort tidligere også, så jeg burde jo ha lært...men neeeida) Så da må jeg ta alt dette i en bolle, mens jeg lager neste runde....da med MYE mindre sukker. Så må disse bollene blandes, slik at det blir bedre - SELVFØLGELIG i en ny bolle!!!

Jeg hadde jordbær over hele kjøkkenet, i håret, på puppene, i ØRET???!!!
Og oppvasken bør vi ikke snakke om.....jeg må ha brukt hver eneste bolle i hele huset, i tillegg til miksmastere, stavmiksere, 15 skjeer til smaking, alle kjøkkenhåndkleene mine så ut som de hadde deltatt i en massakre!!

Jeg har fryseren full av jordbærsyltetøy, skittentøyskurven ble full og oppvaskmaskina gikk non stop resten av kvelden!! Men kjære vakre Thorgrim - nå skal du snart få syltetøy

2 kommentarer:

  1. hehe fantastis! Håper det blie bra tilslutt da:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det ble i alle fall syltetøy ;) Neida, jeg er fornøyd - synes jeg var flink. Men et par erfaringer rikere....neste gang, FÆRRE kurver hihi

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...