Så i år, skulle jeg perfeksjonere en dårlig oppskrift fra i fjor.
- 1kg renset rabarbra skulle jeg ha......vekta mi var tom for batteri, så da ble det en haug rabarbra
- 400 g sukker - vekta fortsatt ødelagt, så jeg klæsjet oppi sukker og sukrin i nydelig harmoni
- 2 ts kanel ca
- et par dæsjer med sitronsaft
- frøene av en vaniljestang
Og dette lot jeg koke en stund, til rabarbraen ble myke og falt fra hverandre.
Smakes til med evt mer kanel/sukker
Slenges i glass - og fryses ned
Og hva man bruker det til???
- til blåmuggost
- NYDELIG på vaniljeis (da må du varme syltetøyet bittelitt i en kjele først)
Bare husk å plukke rabarbraen før st.hans - ellers blir det så trevlete i smaken
Vi har kjølehjørnet full i rabarbra. Å ikke helt sikker på hva vi skal bruke den til. Vi har fått den og ikke plukket selv. Jeg er ikke noe fan av rabarbra, men mannen spiser litt. Ja ja vi får vel sylte og lage et par hundre(?) paier :-D
SvarSlettHa en fin dag.
Klem fra meg:)
Syltetøy er ganske greit asså Anine :) Det går fort å lage egentlig. Og når du varmer syltetøyet senere, kan du fint ta i en dæsj likør eller cognac før du har den over isen - litt annerledes men veldig god smak
SlettStor klem
Så bra den ble vellykket denne gangen da:) Tror ikke jeg har smakt rabarbra siden vi gikk på slang som unger og dyppet den i sukker ;)
SvarSlettDet ble godt ja....heldigvis, jeg har ikke tålmodighet til misslykkede matforsøk hehe
SlettDu deler vel ut gratis smaksprøver nå under Frøyadagan?? Forventer å se deg i en bod! MED forkle og hodetørkle!! :))
SvarSlettSeffern lissom, gleder meg til å slenge syltetøy i alle himmelretninger!
SlettKom så skarru få smake!!!